De Warmste Week

Dankzij jullie steun tijdens de Warmste Week kunnen we beginnen bouwen aan een nieuwe snoezelplek in Huize Levenslust.

Op naar een nieuwe snoezelplek

 

De Warmste Week steunde in 2023 maar liefst 287 projecten die allemaal zorgen voor een veilige plek voor kinderen – want iedereen verdient het om op te groeien zonder zorgen. Huize Levenslust vzw was daar een van, met onze plannen voor een nieuwe traumasensitieve ruimte.

Tijdens De Warmste Week vlamde Vlaanderen dit jaar voor veilige plekken voor kinderen en jongeren, omdat niet iedereen het geluk heeft om op te groeien zonder zorgen. Daar zijn wij ons heel erg van bewust.

We waren dan ook blij om dit jaar bij de geselecteerde projecten te horen. Met ons deeltje van de opbrengst willen we graag een snoezelplek inrichten met trauma-sensorisch materiaal, zodat onze kinderen en jongeren een veilige plek hebben om hun emoties te leren reguleren.

Bedankt aan iedereen die Huize Levenslust een warm vlammetje toedraagt.

We houden jullie in onze volgende nieuwsberichten graag op de hoogte van de verdere ontwikkeling van het project.

Dankzij de Warmste Week – en jullie steun bij onze acties! – kunnen we een traumasensitieve ruimte inrichten in de leefgroep. Daar kunnen de kinderen zich terugtrekken als het even te veel wordt.

Snoezelen?

Kinderen die opgroeien binnen de Jeugdhulp hebben vaak al heel wat meegemaakt, waardoor ze soms snel overprikkeld en ontregeld raken. We zoeken samen met de kinderen naar manieren om zichzelf te reguleren en zich weer veilig te voelen in hun eigen lichaam, en snoezelen is een van die manieren.

Door een ruimte in te richten waarin de zintuigen op een positieve manier geprikkeld worden, met verschillende voorwerpen, kleuren, geuren en geluiden, geven we een kind rust – of zorgen we net voor positieve actie. We gaan voor een bubbel waar onze kinderen en jongeren altijd naartoe kunnen: bij een moeilijk moment, na een drukke schooldag, tijdens een gesprek …

Die ruimte draagt bij aan een positief klimaat in de leefgroep, zodat we meer ruimte vinden om in te spelen op de verschillende noden van onze doelgroep, van een hechtingsproblematiek tot een lagere sociale ontwikkeling.